Howard shoppingassistenten


Aktuellt från Konsumenteuropa

 • 26.11.2014
  För varje år är det fler och fler som köperpå nätet, också utanför Finlands gränserna. Detta är bakgrunden till att Konsument Europa i Finland, i samarbete med ECC-nätverket, nu lanserar checklistor för att hjälpa konsumenter som näthandlar gränsöverskridande.
 • 30.10.2014
  De största europeiska biluthyrningsfirmorna har gått med på EU-kommissionens krav om att behandla alla konsumenter lika, oavsett vilket hemland konsumenten har.
 • 2.7.2014
  Har du köpt något på semestern som visat sig vara felaktigt? Har du haft problem med hyrbil eller hotellbokning som du bokat hemifrån? Fastnat på flygplatsen på grund av försenat flyg? Om något krånglar på semestern är det bra att veta sina rättigheter. Nya ECC-Net: Travel App –rese-app hjälper dig att klara av svåra situationer på semestern i EU genom att tillhandahålla information och samt ge dig språkstöd på 25 språk.
 • 18.6.2014
  Konsumenterna lockas att beställa bantningsprodukterna Glucomannan och Grönt kaffe (Vihreä kahvi) på prov, men företaget förklarar inte tydligt att beställaren samtidigt förbinder sig till en tidsbestämd beställning. Det estniska företaget Xellim Oü, som ansvarar för marknadsföringen av produkterna, har inte ändrat sin marknadsföring så att den överensstämmer med konsumentombudsmannens krav.

 

Konsumenteuropa i Finland verkar med stöd av Konkurrens- och konsumentverket och Europeiska kommissionen. Kommissionen ansvarar inte för innehållet på dessa websidor.